header gradiants
Home > NL > Marktsegmenten > Verzekeraars

Financiële Branche

Net als de gehele financiële branche, hebben ook verzekeraars de afgelopen jaren te kampen gehad met grootschalige reorganisaties, nieuwe regelgeving en inspraak van klanten. Dit vergt veel flexibiliteit bij deze vaak grote organisaties.

Daarbij willen verzekeraars hun marktaandeel vergroten door middel van fusies en overnames, nieuwe en transparantere producten introduceren in de markt en de klant centraal stellen. Helaas werken veel organisaties nog met een te oude IT-infrastructuur en wordt administratie opgeslagen in legacy systemen.

Up-to-date klantgegevens zijn essentieel voor verzekeraars. Datakwaliteit is één van de belangrijkste vraagstukken. Helaas zorgt het gebruik van legacy systemen voor een vergrote kans op foutieve mutatieverwerking en logge of zelfs foutieve communicatie met klanten. We zien dan steeds meer vraag naar de inzet van nieuwere en duurzame administratiesystemen.

Het overzetten van administratie is een hele klus! Vixion heeft de kennis in huis om uw organisatie hierbij te ondersteunen op het gebied van dataschoning, advies, workflow management, rapportage en risicobeheersing. 


KKV voor grote verzekeraar

Eén van onze klanten wilde als verzekeraar graag het Keurmerk Klantgericht Verzekeren behalen. Ze besloten een externe partij in te huren omdat intern de capaciteit niet aanwezig was om het project op te zetten. Vixion presenteerde een demo voor de oplossing zoals wij die hadden ontworpen en dat heeft de verzekeraar overtuigd. 

 

Lees verder over procesoptimalisatie en conversie...

conversie, procesoptimalisatie voor verzekeraar