header gradiants
Home > NL > Marktsegmenten > Banken

IT in de bankensector

Wij werken al sinds 2002 bij meerdere grote banken. Vixion is onderdeel van projecten waarbij digitale kanalen worden ontwikkeld voor de klant, ter optimalisering van processen en compliancy met huidige wet- en regelgeving.

Banken staan voor grote uitdagingen. Het is zaak om systemen en processen te vernieuwen om bij te blijven met huidige ontwikkelingen en de concurrentiepositie te versterken. Hierin is het belangrijk de continuïteit en kwaliteit te blijven waarborgen.

Er spelen veel belangrijke thema’s, zoals de roep om meer transparantie en duidelijke communicatie, terwijl er sprake is van kleinere budgetten in de branche. Een duidelijke stap richting mobiliteit door middel van mobiele applicaties, websites en social media is al gezet.

Vixion personeel in de keuken

Waarom Vixion

De ervaring van grote financiële dienstverleners leert vaak (ten onrechte) dat grote IT-projecten jaren in beslag kunnen nemen en zelden tot het gewenste resultaat leiden. Vixion kent deze ervaringen en richt zich daarom op snelle, flexibele en bovenal efficiënte IT oplossingen. 

Door nodige bezuinigingen in de branche is kostenbeheersing een centraal thema geworden in IT-projecten. Tegelijkertijd is de regelgeving, vraag om transparantie en beheersbaarheid toegenomen en moet er uiteraard rekening gehouden worden met  de verwachtingen van de klant en toezichthouders. Dit zorgt voor een spanningsveld waar Vixion graag in manoeuvreert: waar u uitdagingen ziet, brengen wij graag oplossingen! 

Samenwerking met grote bank

Vixion is een belangrijke IT leverancier voor één van de grootste banken van Nederland. Op het gebied van beheermutaties, mobiele applicaties en portaalbeheer heeft Vixion een uitkomst kunnen bieden voor praktische IT problemen van deze bank. Wat begon als een eenmalige opdracht is uitgegroeid tot een succesvolle samenwerking, waarin goede communicatie en kennisdeling centraal staat.

Eén van onze projectleiders, Thieme van Selm, was vanaf het begin betrokken bij het project: ‘Ik was bij de klant aanwezig voor een kort onderhoud van hun site toen ik toevallig hoorde over de moeilijkheden die ze hadden met het bijhouden van registraties voor hun hypotheekevent. Ik vertelde kort hoe ik dacht dat het opgelost kon worden en dat klonk voor hen wel interessant. Mijn idee bleek zeer effectief te zijn en het event was een succes.