header gradiant
Home > NL > Het Bedrijf > Nieuws

Het laatste nieuws van Vixion

Bij een groeiend bedrijf als Vixion gebeurt er veel op het gebied van teamuitbreiding, ontwikkeling, trainingen en andere bijzonderheden. Daarom zal er regelmatig een korte blog worden geplaatst over nieuwe collega's, onze methodes en technieken en de werkzaamheden van collega's en klanten.

Alle voorgaande blogs zijn hier te vinden. Heb je vragen over de werkzaamheden van Vixion of over methoden en technieken die beschreven worden? Neem dan met ons contact op!

Expertise

ING mainframe migratie

Mei 2015 

Een grote mainframe applicatie van ING (www.ing.nl) is overgezet naar een Windows server platform. Vixion heeft de afgelopen maanden samen met de ING hard gewerkt om dit mogelijk te maken.

Tijdens de Hackathon van ING in 2013 zijn de eerste stappen gezet om te kijken of mainframe applicatie overgezet konden worden naar een goedkoper platform als Linux of Windows. Hiervoor is tijdens de Hackathon software gebruikt van Micro Focus. Micro Focus (www.microfocus.com) is een bedrijf dat gespecialiseerd is in Cobol compilers en hosting platforms voor IBM mainframe applicaties, genaamd Micro Focus Enterprise Server. Tijdens deze Hackathon heeft een team waar Vixion ook deel van uitmaakte, bewezen dat het mogelijk was om JCL batches en CICS transacties te draaien op een Windows omgeving.  Dit heeft ING doen besluiten om het grote backoffice systeem voor hypotheken, genaamd Hypos, over te zetten naar een Windows platform.

Deze migratie zorgt voor een grote kostenbesparing voor ING. Het beheer van een Cobol applicatie op een Windows platform is stukken goedkoper dan een z/OS Mainframe van IBM. Tevens biedt de nieuwe omgeving virtualisatie aan en draait alles op een VMware host systeem. Dit verhoogt de flexibiliteit van uitwijken, backuppen en zulk soort zaken van het systeem.

Tijdens het gehele migratie traject is ook besloten om het ontwikkelproces te moderniseren. Er is een flexibile DTAP straat ingericht met ondersteuning van een buildstraat. In deze buildstraat is gebruik gemaakt van Jenkins, Artifactory, GIT, Micro Focus Analyzer, HP UFT en CA Release Automation (voorheen Nolio).

Vixion heeft geholpen bij het inrichten van het nieuwe Micro Focus platform, het opzetten van de nieuwe ontwikkelstraat, de performancetesten voor de online CICS transacties en de bestandsvergelijkingen van de output bestanden. We zijn enorm trots op ons team die met hun inzet en expertise dit mede mogelijk hebben gemaakt. 

Nieuwe collega

‘Van een bijbaan naast de studie tot een belangrijke spil in het web van Vixion’

Karen is terug van weggeweest bij Vixion en in een hele nieuwe rol. In 2011 begon ze bij Vixion met een bijbaan naast haar studie: “dat was vooral recruitment, omdat Vixion hard aan het groeien was”.  Al snel pakte ze meer taken op, zoals de financiën, office management en HR.  “Er werd meer structuur aangebracht, we hebben bijvoorbeeld de beoordelingsprocedure opnieuw vormgegeven en processen werden duidelijker in kaart gebracht.”

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en nu Karen haar master Arbeid & Organisatie Psychologie heeft afgerond, is zij weer aan de slag bij Vixion. “Toentertijd had ik een interne rol en dat was erg leuk om als starter een bedrijf van binnen uit goed te leren kennen. Nu heb ik meer een externe rol: ik ben het knooppunt tussen de klanten en de ontwikkelaars. Het is prettig voor beide partijen dat er één communicatiepunt is en het overzicht bewaard wordt. Zelf leer ik in deze rol ook weer bij over project management en communicatie. “

Karen is er een jaar tussenuit geweest, maar, zegt ze: “Het is heel fijn om weer terug te zijn bij Vixion, het voelt echt als thuiskomen. Ik vind het goed dat hier geen hoge drempels gelden. Daarmee bedoel ik dat Vixion altijd open staat voor nieuwe ideeën en er wordt meegedacht over hoe we het kunnen uitvoeren. Initiatief nemen wordt enorm gewaardeerd en gestimuleerd!”

Social media

Vixion in winnend team ING Hackathon!

ING Hackathon 2014

Vorige week hebben 10 van onze collega’s deelgenomen aan een grote 24-uurs hackathon georganiseerd door ING met meer dan 700 deelnemers. Voor degenen die deelnamen een leuke manier om hun kennis en kunde in te zetten en mede-IT’ers te ontmoeten. ‘Hackathon’ houd in dit geval niet in dat er systemen gehacked worden; het is een wedstrijd waarbij ontwikkelaars handige IT oplossingen voor alledaagse problemen ontwerpen.

Wat het evenement extra bijzonder maakte was dat een aantal Vixion medewerkers in het winnende team zaten! Het team had hard gewerkt aan een innovatief idee, waarbij ze gebruik maakten van de nieuwste IT technieken. De jury prees de creativiteit, gebruikersvriendelijkheid en presentatie van het concept.

De winnende Google Glass app was gekoppeld aan Funda, ING banksysteem en de ING hypotheek systeem. HIerdoor kan een gebruiker met de Glass een huis scannen dat te koop staat en met de app meteen inzien of zij de hypotheek kan betalen. 

Peter, Martijn en Björn: gefeliciteerd, en we zijn trots!