header gradiant
Home > NL > Diensten & Producten > Werkwijze

Iedere klant is voor ons uniek en dat zal in onze benadering tot uiting komen. We gaan graag in gesprek met de experts van uw organisatie om zo samen tot een oplossing te komen. Pragmatische en efficiënte oplossingen staan hierbij centraal. Dit doen wij door middel van persoonlijk contact met klanten en door een combinatie van standaardoplossingen en maatwerk aan te bieden. 

De kernwaarden van Vixion zijn:

 • Betrouwbaar. Voor ons geldt: afspraak is afspraak. Alle betrokkenen nemen verantwoordelijkheid voor hun deel in het proces.
 • Service. Wij denken graag mee, en zijn ook bereid om werkzaamheden buiten onze kernactiviteit te regelen als dit de beste oplossing ten goede komt.
 • Pragmatisch in uitvoering. Wij zoeken naar een aanpak die het probleem oplost zonder poespas of aanvullende overhead te creëren.
 • Respect. Het is belangrijk dat alle personen en partijen hun bijdrage in de processen optimaal kunnen geven en daar de ruimte voor krijgen. 

Scrum

Scrum is een krachtig hulpmiddel voor de ontwikkeling van software, met niet alleen voordelen voor het development-team, maar ook met een aantal belangrijke zakelijke voordelen voor de klant. Scrum helpt met het vermijden van de meest voorkomende valkuilen in IT-projecten, op het gebied van kosten, planning en scope-omvang. Door middel van het reorganiseren en herzien van alle voorkomende activiteiten van software-development wil Scrum diezelfde doelen behalen in een meer lean en op business gefocuste manier.

 • Stakeholder betrokkenheid. De hoge mate van samenwerking tussen de klant en het scrum team creëert meer mogelijkheden voor het team om de visie van de klant echt te begrijpen.
 • Transparantie. De Scrum methode biedt een unieke gelegenheid voor klanten om bij het gehele project betrokken te zijn. Van het prioriteit geven aan de te ontwikkelen features tot aan het plannen van de iteraties en review sessies tot aan het frequent opleveren van software met nieuwe functies.
 • Snelle en voorspelbare oplevering. Door het gebruik van zichzelf herhalende vastgestelde tijdschema’s van 1-4 weken (de zogenaamde Sprints), worden nieuwe functies snel en vaak opgeleverd, gecombineerd met een hoge mate van voorspelbaarheid.
 • Voorspelbare kosten en tijdschema’s. Door het gebruik van Sprints, zijn de kosten van iedere iteratie voorspelbaar en beperkt tot de hoeveelheid werk die kan worden uitgevoerd door het team tijdens de vastgestelde termijn.
 • Geeft ruimte voor aanpassingen. Terwijl het team gefocust dient te blijven op het leveren van de met de klant overeengekomen subset van functies van het product tijdens elke iteratie, is er een mogelijkheid om voortdurend de totale product backlog te verfijnen en prioriteit van de gewenste functies te herindelen.
 • Focus op Business Value. Doordat de klant de prioriteit van functies bepaalt en het team begrijpt wat het meest belangrijk is voor de business van de klant, worden de functies in de meest waardevolle volgorde geleverd.
 • Focus op klanten. Scrum maakt gebruik van user stories met business gerichte criteria om producteigenschappen te definiëren. Door te focussen op de behoeften van de klanten, voegt iedere stap waarde toe en dus niet alleen een IT-component.
 • Verbetering van de kwaliteit. Doordat het project in beheersbare delen wordt opgedeeld, kan het projectteam zich richten op hoogwaardige ontwikkeling, testing en samenwerking. 
 

Voor diegenen die uitgebreide informatie willen lezen is via de volgende link de officiele scrumgids te downloaden: www.scrumguides.org/download.html

Expert software development
Overzicht van de werkwijze met Scrum bij Vixion

Expertise

Overzicht van de expertise-gebieden bij Vixion

Kennis en ervaring

De afgelopen jaren heeft Vixion de kennis en ervaring die is opgebouwd met de oorspronkelijke activiteiten op het gebied van efficiëntieverbetering en optimalisatie van processen gestaag versterkt. Waar we begonnen met samenwerkingen in de financiële branche is onze kennis inmiddels ook uitgebreid naar andere marktsegmenten. De oplossingen die zijn gebouwd, hebben over het algemeen een aantal punten gemeenschappelijk:

 • het hanteren van grote hoeveelheden data
 • het koppelen van verschillende hardware en software technologieën binnen 1 applicatie
 • vertrouwelijkheid van de informatie
 • veiligheid van toegang en transport
 • alle data toegankelijk via laptop en mobiel.
 • altijd in nauwe samenspraak met de klant en de gebruikers bij de klant